SKŁADNIKI:50 dkg mąki25 dkg masła1 szklanka cukru pudru1 łyżeczka proszku do pieczenia1 łyżka śmietany2 żółtkaDowolne owoceBudyń:1 litr mleka4 torebki budyniu śmietankowego lub waniliowego z cukremPRZYGOTOWANIE:Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier i masło. Posiekać aż masło będzie w drobnych kawałkach. Dodać żółtka, zagnieść i wyrobić na jednolitą gładką masę. Następnie połowę ciasta rozwałkować. Tak przygotowanym ciastem wyłożyć spód prostokątnej blachy.Owoce, rozłożyć równo na cieście. Ugotować budyń. Ciepłym budyniem zalać warstwę owoców. Przykryć kolejną warstwą ciasta.Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 170-180° C i piec około 50 minut. Ciasto jest gotowe, gdy zarumieni się na złoty kolor. Po wystygnięciu można je udekorować lukrem, cukrem pudrem lub konfiturą.