ßßß Cookit - przepis na Najpyszniejszy i najprostszy 3BIT

Najpyszniejszy i najprostszy 3BIT

nazwa

Wykonanie

Dzisiaj odbyło się spotkanie integracyjne mojej nowej klasy. Wiadomo, każdy na taką imprezę coś przynosi. Ale oczywiście jak zwykle chciałam wykazać się ambicją i postanowiłam upiec ciasto. Niestety czasu nie miałam za dużo, więc z pieczenia nici. Jednakże wpadł mi do głowy pomysł na zrobienie szybkiego ciasta, bez pieczenia. I tak oto w godzinę stworzyłam Najpyszniejszego 3BIT'a .
S K Ł A D N I K I :
600 ml śmietany 30%
2 opakowania zagęstników do śmietany
ok. 40 herbatników kakaowych
510 g masy krówkowej
2 opakowania budyniu
750 ml mleka
kostka masła
3 łyżki cukru
cukier wanilinowy
2 tabliczki czekolady (obojętnie czy gorzkiej, czy mlecznej)
szklanka dowolnych orzechów
P R Z Y G O T O W A N I E :
1. Wyłóż na blasze jedną warstwę herbatników, wolne miejsca wypełnij okruszkami. Następnie posmaruj je masą krówkową (1/3 puszki).
2. Przygotuj budyń wg przepisu z tyłu opakowania, pamiętając, że zamiast litra mleka należy użyć 750 ml. Utrzyj masło z cukrem (tak, wiem że cukru jest mało, ale naprawdę nie potrzeba więcej :) ), następnie zmiksuj je z ostygniętym budyniem. Wyłóż całą blachę gotową masą.
3. Posmaruj herbatniki z dwóch stron masą krówkową, następnie ułóż je na masie budyniowej w niewielkich odstępach.
4. Śmietanę włóż do zamrażalnika na około 15 minut. Następnie zmiksuj ją z 2 łyżeczkami cukru wanilinowego, uważając, żeby nie zrobić "masła"!
5. Dokładnie rozsmaruj ubitą śmietanę na herbatnikach. Orzechy i czekoladę pokrój lub potrzyj na bardzo drobne kawałeczki (polecam również wersję: "na pył"), wymieszaj i posyp tym bitą śmietanę.
bon appétit!
Źródło:http://truskawkowechilli.blogspot.com/2013/09/najpyszniejszy-i-najprostszy-3bit.html