Wykonanie
Sezon
ogórkowy uważam oficjalnie za otwarty!
Ogórki Zawierają mało kcal ze względu na dużą zawartość
wody, są polecane dla osób dbających o linie. To również naturalny kosmetyk. Maseczka z nich przygotowana jest idealna dla cery tłustej. Rewelacyjnie oczyszcza i odświeża skórę.
Ogórki są warzywem z których można przygotować wiele ciekawych
przetworów. Dziś przedstawiam przepis na
ogórki z
curry. Świetne jako dodatek do obiadu, na kanapki czy do sałatki.Składniki ( na 9-10 słoików o pojemności ok. 400-500 ml):3 kg
ogórków ( już obranych, pokrojonych z wyciętymi środkami z pestkami)
cebulaliście
seleragorczycaZalewa:1,5 litra
wody1,5 szklanki
cukru1,5 szklanki
octu2 łyżeczki
soli4,5 łyżeczki
currySkładniki zalewy zagotować i ostudzić.
Cebulę pokroić w krążki. Do każdego słoika wkładać kolejno krążek
cebuli, 1 listek
selera, pół łyżeczki białej
gorczycy.
Ogórki ciasno układać w słoiku. Dodać zalewę. Zakręcić dobrze słoiki i pasteryzować 15 minut.Smacznego!AgaPrzepis bierze udział w akcji