Wykonanie
Na tą brzydką , ponurą pogodę, pyszne gorące
owoce pod owsiana pierzynką. Wspaniały deser lub drugie śniadanie :)Składniki:1
banan1
jabłko3 łyżki
płatków owsianych3 łyżki
otrębów owsianych4-5 łyżek
miodułyżka
słonecznika (opcjonalnie)
Miód jeżeli jest stały upłynnić w garnuszku na ogniu. Do
miodu dodać
płatki owsiane,
otręby i
słonecznik.
Owoce umyć, obrać, pokroić w plasterki. Podzielić na dwie porcje i napełnić żaroodporne naczynka.
Owoce przykryć masą
miodowo-owsianą. Wstawić do nagrzanego piekarnika i zapiekać w 150 stopniach przez 10-15 minut, do uzyskania ładnego złotego koloru.Zjadać od razu gdy są gorące:)
Smacznego, Aga:)