Wykonanie
Pyszna, zdrowa przekąska. W niewielkich ilościach można spożywać nawet na diecie. Kaloryczność jednej kulki około 50 kcal:)Składniki:200 ml
mleka200 ml
wody100 g
kaszy manny20 g
cukru30 g
cukru z prawdziwa
waniliąmigdały blanszowane (około 30 sztuk)75 g wiórek
kokosowychDo garnka wlewamy
mleko,
wodę i wsypujemy
kaszę mannę i
cukier. Gotujemy na małym ogniu ciągnie mieszając tak długo, aż
kasza zesztywnieje. Do gorącej
kaszy wsypujemy 1/3 wiórek
kokosowych.
Kaszę odstawiamy i czekamy aż przestygnie. Z lekko ciepłej formujemy kulki, do środka wkładamy
migdała i obtaczamy w wiórkach
kokosowych. Gotowe rafaello schładzamy w lodówce kilka godzin. Z podanych proporcji wychodzi 30 kulek wielkości oryginalnego rafaello.Aga:)