ßßß Cookit - przepis na Shortbread z czekoladą

Shortbread z czekoladą

nazwa

Wykonanie

Pyszne kruche ciasteczka rodem ze Szkocji. Pieczone w formie i krojone już po upieczeniu. Czy może być prościej? Wykonanie ekspresowe, w sam raz do popołudniowej herbaty.
Składniki blaszkę 32x25cm:
300 g mąki pszennej
50g mąki ziemniaczanej
250g masła
80g cukru
130g posiekanej gorzkiej czekolady
Dodatkowo:
cukier do posypania
Mąki, masło i cukier zagnieść szybko, połączyć z czekoladą. Przełożyć do formy, docisnąć i lekko posypać cukrem. Upiec w temp. 160st. C przez około 40min. Po upieczeniu ponownie posypać cukrem. Wystudzić. Pokroić na kwadraty.
Smacznego:)
Źródło:http://kuchniazjadalnia.blogspot.com/2013/04/shortbread-z-czekolada.html