To jest na pewno wspomnienie dzieciństwa. Dziś dość ciężko dostępny blok czekoladowopomarańczowy Bambo. Chciałam przywołać ten smak w swojej kuchni i choć różni się on trochę od oryginału to i tak smakuje wyśmienicie:) Porcja wychodzi ogromna więc polecam na początek wykonanie z połowy składników. Skórkę pomarańczową można zastąpić orzechami i rodzynkami wtedy uzyskamy Skrzata:)Składniki na dużą porcję:250 g masła1 szklanka cukru0,5 szklanki wody3 łyżki kakao400 g mleka w proszkuherbatniki/suche waflekandyzowana skórka pomarańczowa (klik)Masło stopić w garnku, dodać cukier, wodę i kakao. Wymieszać. W osobnym naczyniu wymieszać mleko, pokruszone herbatniki lub wafle i pokrojoną skórkę pomarańczową (dwie garści). Do suchej mieszanki wlać płynną i dokładnie połączyć. Przelać do keksówki wyłożonej folią spożywczą. Odstawić do wystygnięcia.Smacznego:)