ßßß
Składniki:4 białka180g cukru pudru1 łyżeczka skrobi kukurydzianej (lub ziemniaczanej)1 łyżeczka białego octu winnego300 ml śmietany kremówkiowocePiekarnik rozgrzać do 180st. C.Białka ubić (np. mikserem) na sztywno, pod koniec ubijania dodawać po 1 łyżce cukru, skrobię i ocet. Blaszkę piekarnikową wyłożyć papierem do pieczenia, narysować koło średnicy około 20-22cm (może być od talerza lub tortownicy). Na okrąg wyłożyć ubite białka i równomiernie rozłożyć.Wstawić blachę do piekarnika nagrzanego do 180st. C i po chwili zmniejszyć temperaturę do 150st. C. Piec godzinę i kwadrans. Studzić w piekarniku.Wystudzoną bezę ułożyć na talerzu (może być dnem do góry), wyłożyć ubitą śmietanę, udekorować owocami. Wspaniały deser gotowy:)Smacznego:)
