Wykonanie
Te
ciastka to coś z zakresu SMAKI DZIECIŃSTWA. Robiła je mama mojej koleżanki, czasem sama też próbowałam, choć przyznam, że nie doczekały wtedy formowania i tężenia, gdyż masa znikała z garnuszka :/ Kiedy tylko sobie o nich przypomniałam od razu postanowiłam odtworzyć ten smak. Przed zrobieniem zajrzałam do Słodkich Inspiracji . A. ich nie znał, ale poznał i bardzo polubił:)
Ciasteczka nadają się na śniadanie ze względu na dużą ilość
płatków owsianych.
Składniki:125g
masła (1/2 kostki)1 niepełna szklanka
cukru4 łyżki
kakao1/3 szk
mleka3 szk
płatków owsianychWszystkie składniki oprócz
płatków zagotować. Gdy masa będzie już gładka, dodać
płatki i dokładnie wymieszać. Formować
ciastka i układać na folii lub papierze do pieczenia. Do formowania użyłam łyżki do
lodów, gdyż chciałam nadać im w miarę możliwości ładny kształt:)Odstawić do lodówki na kilka godz. Dla niecierpliwych: można spróbować już po 1 godzinie.Smacznego:)