Wykonanie
Te kruche babeczki to malutkie pyszne deserki. Do ich upieczenia wykorzystałam przepis na tartę . Dodatek lekkiego kremowego
serka i
truskawek wspaniale zgrał się z maleńkimi
tartami. Powiew lata w zimny, kwietniowy weekend.
Składniki na ciasto:150g
mąki30g
cukru125g
masłaSkładniki na mus:100g
serka mascarpone50g
czekolady białejtrochę
cukru pudrutruskawki lub inne
owoceŁączymy
mąkę,
cukier i pokrojone w kostkę
masło, zagniatamy ciasto. Można dodać łyżkę
wody. Tworzymy kulkę i w woreczku odkładamy do zamrażalnika na około 30min. Rozgrzewamy piekarnik do 180st. C. Ciasto kroimy i wykładamy nim foremki do tarteletek. Pieczemy około 15-20min.Gdy tarteletki będą upieczone, wyciągnąć z foremki i poczekać, aż ostygną.Przygotować mus.
Serek i
cukier ubić na gładko.
Czekoladę rozpuścić w kąpieli
wodnej. Dokładnie połączyć z
serkiem. Przełożyć do rękawa cukierniczego lub szprycy i wyciskać wg własnego pomysłu. Udekorować i gotowe!