Wykonanie
Potrzeba:
ziemniaki według uznania
włoszczyznajakaś
kura na której ugotujemy zupę
kapusta kiszona ok 0,5 kg1 pętko
kiełbasy1
cebulaczosnek - 1 ząbek
sól,
pieprzliść laurowy,
ziele angielskieDo garneczka wrzucamy pokrojone w kostkę ziemniaczki, dokładnie oczyszczoną
włoszczyznę, kuraka,
sól, ziele i liść. Gotujemy. Po jakiś 20 min dajemy poszatkowaną
kapustę ( ja wlewam trochę tego "soku" z
kapusty). Na patelni podsmażamy
cebulkę,
czosnek i pokrojoną w kostkę
kiełbasę - wrzucamy do zupy. Wszystko razem gotujemy na małym ogniu. Na koniec doprawiamy
pieprzem.Smacznego!
Ostatnio dużo się dzieje... wiecie - praca, służba, przygotowania do ślubu i na nic się nie ma czasu. Nawet dla Stanisława. A on tak szybko rośnie. Minęło dopiero parę miesięcy a już jest wyrośniętym młodzieńcem przechodzącym okres buntu. Szkoda, że mnie nie było w pełni przy nim w tym tak trudnym okresie dla niego. Zapuścił wąsy, gapi się tępo w ścianę, chodzi na czarno... po tym jak ostatnio walnął głową o szafkę jestem prawie pewna, że to emo... a teraz leży w pełnej nostalgii... dla rozweselenia go kupiłam mu domek :)od pewnego czasu ma swoją prywatna, zamykaną toaletę. Może to nada mu sens życia...
A był kiedyś taki maluty...Ja ostatnio zachwycam się CezikiemPozdrawiam. Blond Stefa