Wykonanie
Wiecie co się dzieje jak spotykają się dwie gotujące kobiety i wymieniają się przepisami? Może być tylko lepiej i ciekawiej. W trakcie opowieści tworzą nowe smaki i połączenia składników. Poniższy przepis dotarł do nas z Kaliszforni od Kamilii (pozdrawiamy rodzinkę !!!) - wymieniłyśmy się kulinarnymi spostrzeżeniami i niektóre musiałam prawie zaraz wypróbować. I choć brzmiały dziwnie, to moje
kubki smakowe po pierwszym smaku tańczyły z radości. Mam nadzieję, że Wasze podniebienia też będą się cieszyły!
Do przygotowania sosu potrzebujemy:- 5 łyżek
jogurtu wegańskiego bez laktozy- 3 czubate łyżeczki
curry- 3 łyżki
konfitury z
żurawinyWszystkie składniki umieścić w misce, w ymieszać i schłodzić.Sos będzie idealny do
mięs, pasztetów na Wielkanocne spotkania z rodziną.