ßßß Cookit - przepis na Jogurt, curry i żurawina. Ekspresowy sos (bez laktozy, bez glutenu)

Jogurt, curry i żurawina. Ekspresowy sos (bez laktozy, bez glutenu)

nazwa

Wykonanie

Wiecie co się dzieje jak spotykają się dwie gotujące kobiety i wymieniają się przepisami? Może być tylko lepiej i ciekawiej. W trakcie opowieści tworzą nowe smaki i połączenia składników. Poniższy przepis dotarł do nas z Kaliszforni od Kamilii (pozdrawiamy rodzinkę !!!) - wymieniłyśmy się kulinarnymi spostrzeżeniami i niektóre musiałam prawie zaraz wypróbować. I choć brzmiały dziwnie, to moje kubki smakowe po pierwszym smaku tańczyły z radości. Mam nadzieję, że Wasze podniebienia też będą się cieszyły!
Do przygotowania sosu potrzebujemy:
- 5 łyżek jogurtu wegańskiego bez laktozy
- 3 czubate łyżeczki curry
- 3 łyżki konfitury z żurawiny
Wszystkie składniki umieścić w misce, w ymieszać i schłodzić.
Sos będzie idealny do mięs, pasztetów na Wielkanocne spotkania z rodziną.
Źródło:http://szybkotaniosmacznie.blogspot.com/2015/03/jogurt-curry-i-zurawina-ekspresowy-sos.html