Wykonanie
Przepis na muffinki postanowiłam odświeżyć. Zobaczcie co z tego wyszło!
Do przygotowania ok 20 muffinek potrzebujemy:- 1 1/3 szklanki
mąki kukurydzianej- 1 opakowanie
proszku do pieczenia- 3 łyżki
kakao- 1 szklanka
cukru pudru- 1
gorzką czekoladę- 1 szklankę
mleka (dałam 1.5%)- 1
jajko- 1/3 szklanki
oleju słonecznikowegonadzienie:- puszka masy krówkowej/toffee- orzeszki,
migdały,
orzechy włoskieKrówkę podrzewamy w kąpieli
wodnej i mieszamy z orzeszkami. Umieść wszystkie suche składniki w jednej misce i wymieszać je. W drugiej misce wymieszać wszystkie mokre składniki. Połączyć mokre z suchym za pomocą łyżki i dodać
czekoladę. Na spód papilotek nałożyć troche ciasta,
potem masę "snickersową". Przykryć resztą ciasta. Piec około 20 minut w 200 stopniach Celsjusza.