Do przygotowania 2 porcji potrzebujemy:- 3 łodygi rabarbaru- 2 małe jabłka- odrobinę mąki- 1/5 szklanki cukru- garść płatków owsianych- odrobinę masła- odrobinę winaPrzygotować kruszonkę: w misce wymieszać odrobinę masła, pokrojonego w drobną kostkę, cukru, maki i płatków owsianych.Całość zagnieść rękoma, aż utworzy się kruszonka.Rabarbar i jabłka umyć, obrać i pokroic na kawałki. W garnku rozgrzać masło i wrzucić rabarbar i dusić do miękkości. Dodac cukier i gotować do rozpuszczenia. Dodać wino i gotowac kolejne 5-10 minut. Wino można zastąpić sokiem owocowym - jabłkowym czy wiśniowym jeżeli przygotowujemy deser dla dzieci. Na dno kokilek kładziemy po dwie łyżki ugotowanego rabarbaru. Potemjabłka i na wierzch kruszonkę.Życzę Wam smacznego!