Wykonanie
Przepis otrzymałam od koleżanki Japonki (Dzięki Sawako)! Jestem pod ogromnym wrażeniem tych małych cudeniek. Smaku, tekstury i szybkości ich wykonania. Jeżeli też macie ochotę na zdrową przekąskę to zapraszam do czytania.
Do przygotowania wegańskiego przysmaku potrzebujemy:- garść
daktyli bez pestek- garść suszonych
śliwek-
kakao- 2 łyżeczki
miodu (można pominąć)- garść
migdałów- 3 łyżki
oleju kokosowegoWszystkie składniki wsadzamy do malaksera i miksujemy aż powstanie w miarę jednolita, gęsta masa. Formujemy kulki i na kilka godzin wstawiamy do lodówki. Ponadto można użyć przeróżnych
owoców suszonych takich jak:
żurawina,
morele itp., dodać
orzechy,
sezam,
wiórki kokosowe,
płatki owsiane błyskawiczne.Życzę Wam wszystkiego zdrowego!