Wakacje dalej trwają, sezon na jagody w pełni, więc trzeba korzystać. Tym razem inspiracja z gazetki biedronkowej "Moje Smaki Życia" - pyszny jagodowy torcik bez pieczenia .Czas przygotowania z 20 minut, a deser jest wyśmienity.Składniki :- 250 g herbatników- 4 łyżki śmietany 30 %- 2 szklanki jagód- 650 g serka homogenizowanego waniliowego- 5 łyżeczek żelatyny- 1 łyżka cukru pudruPrzygotowanie :1. Żelatynę rozpuszczamy w połowie szklanki gorącej wody.2. Jagody myjemy i miksujemy blenderem.3. Dodajemy do jagódserekwaniliowy, śmietanę oraz rozpuszczoną żelatynę.4. Wstawiamy masę na 25 min do lodówki.5. Dno blachy wykładamy sreberkiem, układamy na nim herbatniki.6. Wyciągamy masę z lodówki i zalewamy nią herbatniki.7. Całość wstawiamy na ok 2-3 godziny do lodówki, aż stężeje.8. Dekorujemy bitą śmietaną i miętą.S M A C Z N E G O ! ! !