Wykonanie

Ostatnio bardzo lubię przygotowywać sobie różne koktajle, najczęściej
owocowe. Zwykle robiłam je z wykorzystaniem
maślanki, ale akurat mi się skończyła... Jednak tym razem pod dostatkiem miałam dużo
soku pomidorowego i postanowiłam go wykorzystać nieco inaczej niż dotychczas. Efekt bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Koktajl ma gęstą konsystencję, gęstszą niż zazwyczaj w moich koktajlach :) W smaku można wyczuć wszystkie składniki, żaden z nich nie został zdominowany przez inny, co mnie bardzo cieszy :) Jeśli ktoś nie przepada za
sokiem pomidorowym, to może w taki właśnie sposób się do niego przekona :) Polecam!Składniki na 1 dużą porcję:200-250 ml przecierowego
soku pomidorowego1
banan1
jabłkotrochę
soku z cytryny (max z 1/2
cytryny)Jeśli chcecie
mieć koktajl o rzadszej konsystencji, dodajcie więcej
soku pomidorowego.Przygotowanie:
Owoce umyć, obrać (chyba, że Wasz mikser radzi sobie doskonale ze skórką z
jabłka. Jeśli nie, to skórkę zjeść ze smakiem;) i pokroić na mniejsze kawałki (
banana nie trzeba, wystarczy go przełamać na pół).Zmiksować, aż do uzyskania gęstej masy. Dodać
sok z cytryny i
sok pomidorowy, a następnie ponownie miksować. Gotowy przelać do szklanki.Koktajlu niczym nie dosładzałam ani nie przyprawiałam. Mnie odpowiada taka naturalna wersja :)
Pijcie na zdrowie! :)