ßßß
L iczba osób: 6; c zas przygotowania: 15 minut; p oziom trudności: łatwe; k oszt: mniej niż 20 złotych.SKŁADNIKI500 ml maki pszennej250 ml jogurtu naturalnego125 ml śmietany (18%)125 ml białego cukru50 ml oleju16 g cukru wanilinowego2 jaja2 łyżeczki proszku do pieczenia1 duży granatPRZYGOTOWANIEJaja zmiksować z jogurtem, śmietaną i olejem.W drugim naczyniu wymieszać mąkę, cukier, cukier wanilinowy i proszek do pieczenia.Do suchych składników dodać mokre, wymieszać je łyżka. Na końcu dodać ziarna gratanu i wymieszać.Ciastem napełnić papilotki lub formę do muffinek. Piec ok. 25 min. w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza.Można podawać posypane cukrem pudrem, polane lukrem lub białą czekoladą.