Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Szejk
wiśniowo waniliowo bananowyBułki burgerowe »Czas
przetworów trwa nadal . Na dzisiaj przygotowałam kompot ze
śliwek , będzie do obiadu a
śliwki przeznaczę do ciasta np pleśniak lub polewka biszkoptowa .5 kg
śliwek wypestkowanych10 łyżek
cukru10
goździkówwoda wrzątek 2 litryWykonanie kompotu ze
śliwek :
Śliwki kroimy no połowę i wyjmujemy pestkę.Do dużej misy ze
śliwkami wlewamy
wodę i przez chwile myjemy je.Wyparzamy słoiki do których wkładamy
śliwki po samą górę.Wkładamy do każdego słoika litrowego po 2
goździki .Zasypujemy
śliwki każdy słoik 2 łyżkami
cukru.Zalewamy wrzątkiem , tak do połowy
śliwek.Od zagotowania
wody gotujemy 10 minut
śliwki .Kompot na zimę idealny , a
śliwki trafia do ciasta .
poniedziałek, 07 września 2015, rozowakuchniapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »Kuchnia prosta i smaczna. Każdy znajdzie dla siebie coś smacznego .KomentarzeO mnie
Joanna GralikJestem mamą cudownej córki i żoną wspaniałego
męża. Miłość do kulinarnych wyzwań narodziła się u mnie dopiero, kiedy założyłam rodzinę. To właśnie dzięki niej udało mi się stać tym, kim jestem. Uwielbiam bawić się w kuchni i tworzyć całkiem nowe dania. Moje hobby to fotografia, kocham czytać książki. Bloga prowadzę z prawdziwą przyjemnością i pasją. Znajdziecie tu przepisy i zdjęcia dań, słodkości,artykuły i wiele innych ciekawostek.Kontakt do mnie
[email protected]Tweety na temat @GralikJoannaOdwiedź na Pintereście profil użytkownika Joanna.Pisz blog
zamów newsletter