Wykonanie
Kruche
ciastka, które są przepysznym dodatkiem do jesiennej
herbatki. Z pewnością przypadną ty trochę starszym jak i najmłodszym łasuchom.
Składniki:- 3 szklanki
mąki krupczatki,- 3/4 szklanki
cukru,- kostka
masła,- 4
żółtka,- szczypta
soli,- łyżeczka
proszku do pieczenia,- opakowanie
cukru wanilinowego,- 1/2 tabliczki
gorzkiej czekolady,- 1/2 szklanki
rodzynek,- wałek, stolnica (lub blat), folia , nóż, wykrawacz do
ciastek w kształcie misia, papier do pieczenia, blacha.Wykonanie1.
Mąkę,
cukier,
cukier wanilinowy,
sól i
proszek do pieczenia wysypuję na stolnicę. Dodaję
żółtka i drobno posiekane
masło,
rodzynki i
czekoladę. Całość dokładnie zagniatam.2. Ciasto zawijam w folię i wkładam do lodówki na minimum 30 minut.3. Schłodzone ciasto rozwałkowuję na grubość ok. 5 mm. Wycinam misie za pomocą wykrawacza i piekę 15 minut w 180 st. C.