Wykonanie
2 Wrzesień 2015Witam. Lato to czas zaopatrzenia naszej spiżarni na zimę. Wymyślamy sałatki, zaprawiamy
ogórki robimy
dżemy. Dzisiaj podzielę się z
Wami przepisem na nietypowe leczo. Jest bardzo szybkie do zrobienia a zimą idealną propozycją na obiad.
SKŁADNIKI:1,5 kg
pomidorów1 kg
papryki1 kg
cukinii0,5 kg
cebuli1 mały
przecier pomidorowypieprz,
sólPRZYGOTOWANIE:
Obieramy warzywa i kroimy w kostkę.
Pomidory nacinamy, zalewamy gorącą
woda na 5 minut. Obieramy i kroimy w kawałki.
Paprykę,
cukinie,
cebule, podsmażamy. Na końcu dodajemy
pomidory i
przecier pomidorowy. Solimy,
pieprzymy, ewentualnie możemy dodać trochę
cukru do smaku .
Wszystko razem chwile gotujemy. Gorące przekładamy do wyparzonych słoików. Zakręcamy i pasteryzujemy 20 minut. Gotowe.Idealne na zimowe dni. Wystarczy podsmażyć
kiełbaskę i dodać warzywa ze słoika.Świetnie smakuje z
ryżem lub
makaronem.SMACZNEGO !!!