Wykonanie
Kto z Nas nie lubi pysznych kremów
orzechowo-czekoladowych? Głupie pytanie! Wszyscy je kochamy! Prosto ze słoika, z grzanką, z
owocami, w naleśnikach - dosłownie wszędzie. Jako osoba, która na codzień stara się żyć zdrowo i aktywnie staram się szukać alternatyw dla popularnych, a nie zawsze zdrowych potraw. Domowa nutella to specjalny przepis na Dzień Dziecka. W
trosce o zdrowie swoje stworzyłam zdrową alternatywę dla popularnego kremu. Myślę, że każdy maluch ucieszy się z takiego prezentu, a co do składników w środku - to przecież nie musi wiedzieć, że zamiast
czekolady ma pyszne
daktyle z
kakao. Uwierzcie mi to połączenie smakuje identycznie jak to ze sklepowych półek, a jest milion
razy zdrowsze!A z okazji Dnia Dziecka, chciałabym złożyć wszystkich Małym i Dużym Dzieciom dużo zdrowia, uśmiechu i spełnienia najskrytszych marzeń! :)
składniki:200 g
suszonych daktyli3 łyżeczki
kakaołyżka
miodu50 g
orzechów laskowych8 łyżek
mlekaWszystkie składniki miksujemy blenderem na gładką masę. Ja lubię kawałki
orzechów w kremie, dlatego nie miksowałam na gładką konsystencję. Nutella smakuje wspaniale ze wszystkim: na grzance, z naleśnikiem, czy po prostu prosto ze słoika!