Dyniowe blondi z ciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego i czekolady gorzkiej 92 %. Podane z malinami, borówkami amerykańskimi,winogronem i figami.Przepis:- 1/2 puszki ciecierzycy- 1/2 szklanki pueere z dyni- 4 łyżki mąki gryczanej- szczypta cynamonu- łyżka masła orzechowego- łyżeczka cukrukokosowego+dowolne dodatki na wierzch ( u mnie była to czekolada gorzka Vivani 92 %)Ciecierzycę zmiksować wraz z PB i dynią na gładką masę. Następnie dodac pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynka wyłożonego papierem do pieczenia i piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, Smacznego ! :)Po przyjeździe i z moim piekarnikiem się zaprzyjaźniłam i od razu takiego boskie ciasto, zainspirowane ciachem od Weroniki mi wyszło. I nawet dobre ( wręcz "pyszne" ) :D.