ßßß Cookit - przepis na 655: Blondi ciacho, z dyniowym posmakiem

655: Blondi ciacho, z dyniowym posmakiem

nazwa

Wykonanie

Dyniowe blondi z ciecierzycy z dodatkiem masła orzechowego i czekolady gorzkiej 92 %. Podane z malinami, borówkami amerykańskimi,winogronem i figami.
Przepis:
- 1/2 puszki ciecierzycy
- 1/2 szklanki pueere z dyni
- 4 łyżki mąki gryczanej
- szczypta cynamonu
- łyżka masła orzechowego
- łyżeczka cukru kokosowego
+dowolne dodatki na wierzch ( u mnie była to czekolada gorzka Vivani 92 %)
Ciecierzycę zmiksować wraz z PB i dynią na gładką masę. Następnie dodac pozostałe składniki i dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynka wyłożonego papierem do pieczenia i piec przez 30 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, Smacznego ! :)
Po przyjeździe i z moim piekarnikiem się zaprzyjaźniłam i od razu takiego boskie ciasto, zainspirowane ciachem od Weroniki mi wyszło. I nawet dobre ( wręcz "pyszne" ) :D
.
Źródło:http://glutenfreebreakfast.blogspot.com/2015/09/655-blondi-ciacho-z-dyniowym-posmakiem.html