ßßß
Składniki:(ok. 25 sztuk)3 paczki herbatnikówpół szklanki cukru pudru2 łyżki kakao1 łyżka miodupół szklanki gęstej śmietany2 łyżki powideł śliwkowychpo 2 łyżki posiekanych orzechów laskowych, rodzynek, smażonej skórki pomarańczowej5 dag płatków migdałowycharomat rumowywiórki kokosoweHerbatniki ścieramy na tarce lub rozgniatamy wałkiem. Wsypujemy do miski i kolejno dodajemy: cukier puder, kakao, 2 łyżki płatków migdałowych, orzechy, miód, śmietanę, powidła oraz pozostałe bakalie. Wszystko wyrabiamy na jednolitą masę i dodajemy kilka kropli aromatu rumowego. Formujemy kulki o średnicy 3 cm, obtaczamy w pokruszonych migdałach lub wiórkach kokosowych i układamy na tacy. Trufelki odstawiamy do lodówki na sześć godzin.Smacznego!

