Wykonanie

Są słodkie i pachną świeżymi
owocami. Doskonałe na lekki letni obiad lub podwieczorek.A najbardziej smakują do "Gry o tron"!Przepis jest prosty, a placki zawsze się udają :)Polecam do sprawdzeniaSkładniki na około 12 placków:1,5 szklanki
maki1 szklanka
kefiru,
jogurtu greckiego lub
zsiadłego mleka2
jajka1 łyżeczka
proszku do pieczenia2 łyżki
cukru1 łyżka roztopionego
miodu2 łyżki
oleju1 lub 3/4 szklanki
jagód(lub innych
owoców sezonowych)Wykonanie:Wsypać wszystkie, poza
jagodami składniki do miski. Dokładnie wymieszać. Na koniec dodać
jagody, lekko wymieszać. Smażyć na patelni teflonowej bez tłuszczu lub z tłuszczem na zwykłej (obie wersje są pycha pych). Kłaść po 2 łyżki ciasta na rozgrzaną patelnię, odwrócić gdy się ze
złocą, nie przypalić! Podawać na ciepło z
jogurtem,
dżemem lub sosem
jagodowym,
miodem,
cukrem pudrem,
jagodami i z czym chcecie :)