ßßß Cookit - przepis na Indyk Curry po Indyjsku

Indyk Curry po Indyjsku

nazwa

Wykonanie

Porcja : 2 osoby
Czas: 25 minut
Kalorie: 300kcal na porcje
Składniki:
20 dag indyka
torebka ryżu
szklanka bulionu
100gram zielonej fasolki
2 papryki pepperoni
cebula
1 łyżeczka Curry
2 łyżeczki pikantnej papryki w proszku
3 łyżki jogurtu
Przygotowanie:
Posiekaną cebulę dusimy z Curry i papryką w proszku. Dodajemy mięso pokrojone w kostkę.
Pepperoni kroimy w krążki i dodajemy do mięsa.
Wlewamy szklankę bulionu i dusimy 10 minut. Na koniec dodajemy pokrojoną w paski zieloną fasolkę. Dusimy. Na koniec zaprawiamy jogurtem
Podajemy w półmisku lub głębokim talerzu.
Źródło:http://hipokuchnia.blogspot.com/2014/06/kurczak-curry-po-indyjsku.html