Wykonanie
Za oknem coraz więcej zieleni wynurza się z topniejącego śniegu. Najwyższa
pora aby na talerzu również zagościła zieleń. Zupka brokułowa, jest najlepsza na pluchowato, przejściowe dni Przy tym bardzo łatwa do wykonania i smaczna.Potrzebujemy1
marchewkę1
brokuł4
ziemniaki1/2
pietruszki3 gałązki
bazyliibulionjogurt naturalnysól,
pieprz.I gotujemy... Do gara wrzucamy pokrojoną w plastry
marchewkę, podzielony
brokuł,
pietruszkę pokrojoną w kostkę. Zalewamy
bulionem, ew dopełniamy
wodą doprawiamy.. Gotujemy kilka minut. Ziemniaczki wrzucamy pokrojone w małą kostkę i gotujemy do miękkości. Gdy Ziemniaczki są gotowe, zdejmujemy zupkę z ognia, i blendujemy. Gdy zupka będzie gładka, dodajemy liście
bazylii i blendujemy do ich połączenia z kremem. Podajemy na talerzu polaną odrobiną
jogurtu..Smacznego, zdrowego piątkowego popołudnia :)