ßßß
Cookit - przepis na chutney z czerwonej cebuli
Toggle navigation
Wszystkie (176132)
Przepisy (173196)
Składniki (2936)
Wszystkie (176132)
Przepisy(173196)
Składniki(2936)
chutney z czerwonej cebuli
Składniki
Czerwona cebula
Czosnek
Olej
Sól
Pieprz
Ocet balsamiczny
Woda
Piwo
Wino wytrawne
Wykonanie
składniki:
czerwona cebula
ok. 2 kg.2 ząbki
czosnku
3 łyżki
oleju
sól
cukier
ok. 5- 6 łyżek (może być też
miód
)
pieprz
ocet balsamiczny
pół szklanki
wody
pół szklanki
piwa
lub
wytrawnego wina
(wedle uznania)
Cebulę
obieramy i kroimy w
pióra
. Władamy do garnka i wlewamy
wodę
, po chwili dodajemy
olej
. Dusimy.
Czosnek
siekamy drobno i dodajemy do
cebuli
. Dodajemy
przyprawy
(
sól
,
pieprz
,
cukier
). Wlewamy
ocet
i
piwo
. Dusimy do miękkości i do wyparowania płynu. Najlepiej smakuje po 2 tygodniach, więc warto zawekować.
Źródło:
http://miedzykuchniaapokojem.blogspot.com/2013/12/chutney-z-czerwonej-cebuli.html
Przepisy powiązane
Pijany karaś
Pijany karaś
Pijany karaś
Pijany karaś
Pijany karaś
Składniki powiązane (0)