Wykonanie
Wyobrażacie sobie dzień bez kubka kawy? Ja zdecydowanie nie! Dla mnie to chwilka w ciągu dnia relaksu, jak tylko mam przedpołudnie wolne i
mogę w ciszy wypić filiżankę
kawy to korzystam z tego zawsze!
Kawy robię o różnych smakach, ale ta jest jak zawsze
hitem jesieni!Pierniczkowo- dyniowa latte!Przepyszna przygotowana na bazie
mleka kokosowego,
konfitury dyniowej własnej roboty i obłędnego
syropu o smaku pierników. Cóż więcej dodać?Pysznie!
SKŁADNIKI:- 100 ml
mleka kokosowego- 50 ml
wody- 1
espresso prosto z expressu- łyżka
konfitury dyniowej-
cukier cynamonowy-
syrop pierniczkowy (ja mam z
sieci Starbucks)Za pomocą dyszy spieniającej, napowietrzamy
mleko, 3/4 ilości wlewamy do szklanki.1/4 mieszamy z
konfiturą dyniową i
syropem pierniczkowym. Wlewamy za pomocą dzbanuszka, po ściance szklanki. Zaparzamy
espresso, wlewamy po ściance szklanki, lub po łyżce jeśli nie masz wprawy. Utworzą się warstwy. Na sam wierzch posypujemy
cukrem cynamonowym do
kawy.
Smacznego!Zapraszam na mój profil na Facebooku!Instagram: Smyk_W_Kuchni