Wykonanie
            Myślę, że zdążyliście już zauważyć, że mam słabość do wszelkiego rodzaju słodkości- deserów, naleśników, placuszków czy wypieków. Jestem jeszcze szczęśliwsza, gdy smakołyki te są w wersji nieco zdrowszej niż tradycyjna. Z takim też zamysłem robiłam tę panna cottę. Nie jest przygotowana klasycznie, na 
śmietanie, a na nie mniej smacznym 
mleku kokosowym. Deser dopełnia pyszny sos z 
granatów, do którego przygotowania zainspirował mnie ten przepis.Składniki na 4 porcje:panna cotta:600ml 
mleka kokosowego3 łyżeczki 
cukru3 łyżeczki żelatyny+ trochę 
wodysyrop z 
granatu:50ml 
wody50g 
cukrugranatpanna cotta:
Żelatynę wsypujemy do szklanki i zalewamy ją niewielką ilością gorącej 
wody. Dokładnie rozpuszczamy.
Mleko kokosowe zagotowujemy razem z 
cukrem w garnku. Zdejmujemy je z palnika, dodajemy 
żelatynę i energicznie mieszamy, aby się dobrze połączyła z 
mlekiem.Gotową miksturę przelewamy do czterech pucharków. Gdy wystygnie, wstawiamy je do lodówki, aby stężały.
syrop z 
granatu:Do garnuszka wlewamy 
wodę i dosypujemy 
cukier. Gotujemy ją przez 5 minut.W międzyczasie myjemy 
granat, rozkrawamy go na dwie części i wyjmujemy z niego ziarenka. Oczyszczamy je z białej skórki.Do garnuszka z 
wodą wrzucamy 2/3 ziarenek i blendujemy je. 
Syrop przecedzamy przez sitko i ponownie gotujemy go przez 8 minut, aż nieco zgęstnieje. Po tym czasie dodajemy resztę ziaren.wykonanie:Na stężałą panna cottę nakładamy 
syrop z 
granatu i podajemy.Smacznego:)