ßßß Cookit - przepis na Kulinarne wydarzenie z udziałem Mistrza Kuchni 2* Michelin

Kulinarne wydarzenie z udziałem Mistrza Kuchni 2* Michelin

nazwa

Składniki

Wykonanie

Sofitel Warsaw Victoria z dumą zapowiada wydarzenie, które z pewnością odbije się szerokim echem w Warszawie. W lutym 2015 roku będziemy gościć Oliviera Nasti, francuskiego szefa kuchni odznaczonego dwoma gwiazdkami Michelin, który zapewni naszym gościom niezrównane doznania smakowe!
Podróż kulinarna, w jaką nas zabierze w Le Victoria Brasserie Moderne będzie składać się z sześciu etapów – między innymi obiadów i kolacji – obejmujących popisowe potrawy mistrza i prezentujących oryginalne smaki regionu, z którego pochodzi.
Każdy z tych 7- daniowych tematycznych posiłków będzie pokazem sztuki haute cuisine, rozkoszą dla podniebienia i ucztą dla zmysłów, a przy tym niezapomnianą przygodą kulinarną przeżytą w gronie przyjaciół lub rodziny.
Hotel Sofitel Warsaw Victoria daje Państwu niepowtarzalną okazję spotkania tego utytułowanego szefa kuchni i poznania jego zawodowych sekretów oraz tajników stosowania lokalnych produktów. Podczas posiłku będą Państwo mogli doświadczyć prawdziwej autentyczności oraz kwintesencji pojęcia magnifique w świecie kulinariów.
Szef kuchni Olivier Nasti, Meilleur Ouvrier de France 2007
Gotowanie to jego pasja, którą rozwijał w czasie wielu lat praktyk u renomowanych szefów kuchni w najlepszych restauracjach – u Jeana Schillingera w Colmar, u Oliviera Roellingera w Cancale, a także u rodziny Haeberlinów w restauracji Auberge de l’Ill w Illhaeusern.
Precyzja i przestrzeganie najwyższych standardów są znakami rozpoznawczymi Oliviera, który w 2007 roku wystartował i zwyciężył w słynnym konkursie Meilleur Ouvrier de France.
Zdobyte wyróżnienie jest potwierdzeniem jego determinacji, mistrzostwa wykonania, skłonności do eksperymentowania i niezłomnego charakteru.
Tytuł Meilleur Ouvrier de France (najlepszy rzemieślnik Francji) oraz wszystkie inne nagrody, jakie zdobył Olivier Nasti, dowodzą jego mistrzostwa w wynajdywaniu niecodziennych technik kulinarnych.
Talent ten, w połączeniu z doskonałym poczuciem smaku, pozwala mu tworzyć w kuchni prawdziwe dzieła sztuki.
Olivier Nasti prowadzi odznaczoną 2 gwiazdkami Michelin restaurację Le Chambard w Kaysersbergu w północno-wschodniej Francji. W 2007 r. został uhonorowany prestiżowym tytułem Un des Meilleurs Ouvriers de France.
Un des Meilleurs Ouvriers de France Award (MOF - Jeden z najlepszych rzemieślników Francji).
Jest to prestiżowy konkurs dla profesjonalistów, organizowany we Francji raz na cztery lata pod honorowym patronatem francuskiego Ministerstwa Pracy oraz prezydenta kraju. Przyznawany w nim tytuł jest unikalny w skali świata.
Uczestnicy konkursu otrzymują podstawowe materiały / składniki oraz limit czasu, w którym muszą nie tylko stworzyć arcydzieło, ale wręcz otrzeć się o doskonałość. Kapituła konkursu, w równej mierze co efekt końcowy, ocenia także wybraną metodę, organizację pracy, wykonanie, tempo, wiedzę specjalistyczną oraz poszanowanie prawideł rzemiosła.
Zwycięzca może dożywotnio posługiwać się zdobytym tytułem Najlepszego rzemieślnika Francji, uzupełnionym o dziedzinę i rok, w których został przyznany. Tytuł ten cieszy się dużym prestiżem i uznaniem zarówno w oczach profesjonalistów, jak i wśród ogółu francuskiego społeczeństwa.
PROGRAM:
6 lutego 2015 – PIĄTEK – Lunch dla krytyków kulinarnych i mediów
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
Godz.: 12:30
Lunch będzie złożony z siedniu degustacyjnych dań oraz degustacji wina
Liczba gości:12 osób
6 lutego 2015 – PIĄTEK – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
7-daniowe menu oraz degustacja wina
Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób
7 lutego 2015 – SOBOTA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
7-daniowe menu oraz degustacja wina
Godz.: 12:30 pm
Liczba gości: 50 osób
7 lutego 2015 – SOBOTA – Kolacja
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
7-daniowe menu oraz degustacja wina
Godz.: 19:30
Liczba gości: 50 osób
8 lutego 2015 – NIEDZIELA – Lunch
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
7-daniowe menu oraz degustacja wina
Time: 12:30
Liczba gości: 50 osób
8 lutego 2015 – NIEDZIELA – Kolacja dla sponsorów
Odkryj sekrety wybitnej kuchni Olivera Nasti
7-daniowe menu oraz degustacja wina
Time: 19:30
Liczba gości: sponsorzy wydarzenia
Rezerwacje
Le Victoria Brasserie Moderne – Sofitel Warsaw Victoria
Ul. Królewska 11, 00-065 Warszawa
Tel: +48 22 657 83 82
Email: [email protected]
Źródło:http://pimpmypancakes.blogspot.com/2014/12/kulinarne-wydarzenie-z-udziaem-mistrza.html