Wykonanie
Czasem zdarza się tak, że robimy coś od końca... te
ciastka są tego idealnym przykładem, bo nie robiłam kremu do
ciastek tylko..poszukiwałam odpowiednich
ciastek do kremu, który pozostał mi po robieniu torcika.... ;)składniki:6-7 dag posiekanego zimnego
masła1/4 szklanki
cukru pudru1/2 szklanki
mąki pszennej2 i 1/2 łyżeczki
mąki ziemniaczanejczubata łyżka
kakao1
żółtkokrem:
serek mascarpone+ słodkie
kakao w dowolnych proporcjach
z podanych składników zagniatamy ciasto (uwaga: będzie nieco klejące) zawijamy w folie i wkładamy do lodówy na pół godziny. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni, ciasto formujemy w podobnej wielkości kuleczki, które delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 5-7 minut po czym wyciągamy i studzimy. Posypujemy
cukrem pudrem lub przekładamy kremem i sklejamy.Smacznego!A.