Wykonanie
Sezon grillowy w pełni. Co weekend na całym osiedlu kusi zapach pieczonej karkóweczki. Ach jak ja go lubię! Ślinotok murowany. Jednak aby menu grillowe zbyt szybko nam się nie znudziło, warto je uzupełniać ciekawymi dodatkami. Dziś proponuję niebagatelną, aromatyczną i odświeżającą salsę z
mango,
szalotki,
pietruszki i
limonki. To rewelacyjne słodko-kwaśne połączenie zachwyciło nas już nie jeden raz. Gorąco polecam!

Na jedną miseczkę przygotuj :1
mango1 drobno posiekaną
szalotkę1 garść posiekanej
natki pietruszki1
limonkę1 łyżkę
miodu2 łyżki
oliwy z oliwekŚwieżo mielony
pieprzMango obierz ze skórki, wykrój pestkę, a miąższ potnij w drobną kosteczkę. Z
limonki zetrzyj na drobnych oczkach skórkę, następnie przetnij ją na pół i wyciśnij z niej sok. Wymieszaj w misce
miód,
oliwę i
sok z limonki, następnie dodaj
mango, otartą skórkę
limonki,
szalotkę i
natkę pietruszki. Całość wymieszaj. Salsę możesz podać od razu lub przełożyć do słoiczka i przechowywać w lodówce do 5 dni. Smacznego!