Wykonanie
ciasto :- kostka
masła- 2,5-3 szklanki
mąki- szklanka
cukru- łyżeczka
proszku do pieczenia- 2
jajkaCiasto wyrabiamy w rękach do powstania elastycznej konsystencji. Następnie ciasto rozkładamy na wysmarowanej tłuszczem blaszce i podpiekamy ok.15-20 min do lekkiego zrumieniania.masa :- 10-15
śliwek- 6-7
gruszek- 6-7
jabłek- 3 opakowania budyniów
śmietankowych- 2 łyżki
cukru- 1 litr
mlekaOwoce myjemy kroimy
śliwki na pół,
gruszki i
jabłka na małe kawałki(mogą być ze skórką jeśli jest ładna) wykładamy na podpieczone ciasto.Następnie gotujemy
budyń, 3 budynie na 1 litr
mleka(mniej aby był gęściejszy) dodajmy 2 łyżki
cukru. Gorący wylewamy na
owoce.
kruszonka :- 100 g
masła- 200 g
mąki- 100 g
cukru-
cukier waniliowyDo miski wrzucamy
mąkę ,
masło i pokrojone w kostkę
masło. Rozcieramy palcami aż powstaną grudki czyli kruszonka. Gotową wysypujemy na
budyń i pieczemy ok.30-40 min (trzeba sprawdzać co jakiś czas)SMACZNEGO !