Wykonanie
Nie wiedziałam wczoraj co ze sobą zrobic, bo miałam na coś ochotę, ale nie bardzo wiedziałam na co. Też tak czasem macie? I tak po zajrzeniu do lodówki postanowiłam upiec
boczek razem z
chlebkiem. Do tego miałabyc jeszcze
musztardka, ale jak się okazało później niestety nie była tymczasowo w moim posiadaniu.Składniki:1 wiejski
wędzony boczekkilka kromek
chlebamasło czosnkowe (czyli 2 łyżki
masła wymieszane ze zgniecionym ząbkiem
czosnku)Na rozgrzanej patelni grillowej układamy plasterki
boczku i kromki
chleba.
Boczek i
chleb podpiekamy z obydwu stron. Na podpieczony chlebek nakładamy trochę
masła czosnkowego.
Kiedy się
masło lekko rozpuści na
chlebku układamy podpieczony
boczek.
Gotowe kanapeczki przekładamy na talerz. Zjadamy na ciepło!!!