ßßß Cookit - przepis na Ogórki małosolne

Ogórki małosolne

nazwa

Wykonanie

Kiedy je robiłam mój mąż stwierdził że za dużo jak dla nas i że kto to niby zje i że na pewno się zepsują, a tu nie wiadomo kiedy zniknęły, aż miło było patrzeć jak ich zostaje coraz mniej, ledwo zrobiłam zdjęcie. Polecam każdemu, idealnie nadają się jako dodatek do mięska z grilla.
Składniki:
3 kg ogórków gruntowych
2 duże łyżki przyprawy do ogórków
2 ząbki czosnku
3 litry niegazowanej wody mineralnej
3 łyżki soli
Ogórki wkładamy do naczynia ( u mnie plastikowa miska), dorzucamy do nich przyprawę do ogórków oraz obrane ząbki czosnku. Wszystko zalewamy wodą wymieszaną z solą, a następnie przykrywamy talerzem i odstawiamy na kilka dni.
Ogóreczki z przyprawą do ogórków..................................................
I zalane wodą.......................................................................
A teraz przykryte talerzem................................................................
Ogórki najlepiej smakują po 3-4 dniach. Smacznego !!!
Ogórki małosolne.............................................................................
Źródło:http://magicznakuchnia.blox.pl/2010/08/Ogorki-malosolne.html