Składniki:2 pory1 duża pomarańcza2 łyżeczki cukru pudru1/2 szklanki śmietany1 łyżeczka płynnego miodusól i pieprzPomarańczę obieramy, wmiarę dokładnie usuwamy białe błony i pestki, a nastepnie kroimy w drobną kostkę. Pory dokładnie płuczemy i kroimy w cienkie półpaseczki. Pokrojone pory i pomaranczę posypujemy cukrem pudrem i odstawiamy na 10 minut w chłodne miejsce.Pmarańcza i pory...................................................................Śmietanę łączymy z miodem, dodajemy szczyptę soli i pieprzu, lekko ubijamy, aż sie spieni.Śmietana, miód i przyprawy..........................................................Pokrojone pory i pomarańczę łączymy z sosem śmietanowym tuż przed podaniem, wszystko dokładnie ze soba mieszając. Smacznego !!!Razem ze śmietanowym sosem........................................................Surówka z pora wykwintna....................................................................