Wykonanie

Składniki:2
buraki2
marchewki1
pietruszka1 mały
por3
ziemniaki1 ząbek
czosnku2
ziela angielskie1
liść laurowy1
kostka rosołowa drobiowa1
udko z kurczaka3 litry
wody1 łyżka
przyprawy do zup1/2 szklanki
mlekamaga i
pieprz do smakuDo garnka wlewamy
wodę i dodajemy, udko,
kostkę rosołową,
przyprawę do zup,
liść laurowy,
ziele angielskie, ząbek
czosnku,
marchewkę ziemniaki i
pietruszkę obrane i pokrojone w kostkę,
pora pokrojonego w półksiężyce,
buraki obrane i pokrojone w kostkę lub cieniutkie paseczki. Wszystko razem doprowadzamy do wrzenia i gotujemy na wolnym ogniu do
póki nie zmiękknie
mięso.

A o to zupka przed zgotowaniem..............Gdy
mięso będzie już miękkie wyciągamy je do ostygnięcia i obieramy, a następnie w małych kawałeczkach wrzucamy do zupy. Do gotującej się zupy wlewamy
mleko, doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy
magą i
pieprzem do smaku.Smacznego !

I już gotowa do jedzenia.............