Wykonanie

Rosół najprostsza zupa świata i jak dla mnie najsmaczniejsza.Składniki na rosół :4 litry zimnej
wody2
udka z kurczaka3
marchewki2
pietruszki1 ząbek
czosnku1/2
cebuli2
ziela angielskie2
listki laurowe2
kostki rosołowe drobiowe1 łyżka
przyprawy do zuppęczek
natki pietruszkikilka ziarenek
pieprzuDo garnka wlać
wodę oraz dodać udka, obrany
czosnek, obraną i pokrojoną w podłużne kawałki
marchewkę i
pietruszkę,
kostki rosołowe,
przyprawę do zup ,
liść laurowy i
ziele angielskie,
pieprz oraz pokrojoną w plasterki przypaloną
cebule, najlepiej na płomieniach kuchenki gazowej tak aby się trochę zwęgliła. Zawartość garnka doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez około 40 minut lub do momentu aż
mięso będzie miękki.

A tak wygląda rosół po zagotowaniu....Składniki na
makaron :30 dag
mąki < to jest około 2 szklanek>1/2 szklanki gorącej
wody1
jajko1 łyżka
olejuZ wyżej wymienionych składników ugnieść ciasto. Ciasto podzielić na trzy kawałki, a następnie po kolei rozwałkować w dużej ilości
mąki na placki o grubości 1-2 milimetrów.

A tak to ma wyglądać.Rozwałkowane ciasto kroimy na paski wzdłuż ciasta, po czym nakładamy jeden pasek na drugi posypując obficie
mąką i kroimy w cieniutkie paseczki.

A o to i zdjęcie całej porcji.Ugotować
makaron w osolonej wodzie z łyżką
oleju, pamiętając o ty, że
makaron wrzucamy do wrzącej
wody w przeciwnym razie paseczki nam się po skleja.Ugotowany
makaron nakładać do miseczek i zalać gorącym rosołem, z kawałkiem
mięsa i warzywami. Smacznego !