Wykonanie
Przepis na ciasto dostałam od mojej przyjaciółki, w orginale wszystkie składniki naraz wrzuca się do roztopionej
margaryny, ale zrobiony według mojej wersji jest bardziej puszyste i delikatniejsze!Składniki:3 szklanki
mąki1 szklanka
cukru1
dżem, obojętnie jaki smak1 szklanka
mleka1
jajko1
masło1 łyżka
cynamonu1 łyżka
sodyRoztop
masło, dodaj
cukier, wymieszaj, dodaj
dżem, wymieszaj, dodaj
mleko,
jajko,
cynamon,
sodę wymieszaj oraz przesianą
mąkę.
Z przesianą
mąką.........................Wszystko razem wymieszaj. Ciasto wylej na posmarowana
masłem dużą brytfannę.
Na blaszce przed pieczeniem..........................Piec w piekarniku o temp. 180'C przez około 45 minut. Upieczone ciasto posyp
cukrem pudrem. Smacznego !
I już na talerzu..................
I jeszcze jedno ujęcie z bliska.....................