Wykonanie
Odrobina
parmezanu a
ziemniaki zamieniają się ze zwykłych na wyjątkowe. Świetne na przekąskę ale również można zaserwować na obiad. Przepis z TEJ stronki.
Składniki :6 małych
ziemniaków ( u mnie średnie ) obrane i przekrojone na pół1/4 szklanki
masłaparmezan starty na drobnych oczkach ( ilość dowolna )
czosnek granulowanyinne
przyprawy według własnego uznania. Kto na co ma ochotę.
Masło roztapiamy. Startym
parmezanem posypujemy dno naczynia, delikatnie posypujemy
przyprawami. Na to układamy
ziemniaki wypukłą stroną do góry. Ja miałam na tyle
parmezanu, ze posypałam jeszcze wierzch. Całość posypujemy
czosnkiem granulowanym i ewentualnymi
przyprawami. Pieczemy w piekarniku w 205°C około 40-45 minut.Ziemniaczki można podać z dipami jako przekąskę lub tak jak ja do obiadu z mięskiem :)Smacznego :)