Na niedzielne, mroźne popołudnie nie ma to jak ogrzać się przy kubeczku aromatycznej kawki z bitą śmietaną. A, że w lodówce mam nadmiar mleka kokosowego, wymyśliłam sobie kawękokosową. Cudowna ale tylko dla wielbicieli mocnej nuty kokosu.Składniki : ( na jedną porcję )2 łyżeczki kawy ( ilość taka jaką pijemy zazwyczaj )pół szklanki wrzątkupół szklanki mleka kokosowegobita śmietana lub spienione mlekołyżeczka cukru ( tyle ile zazwyczaj słodzimy )łyżeczka wiórków kokosowychWiórki kokosowe podprażamy na suchej patelni aż uzyskają złoty kolor. Kawę zaparzamy połową szklanki wrzątku, dolewamy mleko kokosowe. Jeśli słodzimy to robimy to teraz, mieszamy. Na wierzch dodajemy bitą śmietanę, posypujemy wiórkami kokosowymi.Smacznego :)Przepis bierze udział w akcji : Kawowy tydzień