ßßß
Składniki:- II z dzika 1,2kg- III z dzika 0,5kg,- I wieprzowa 0,3kg- peklosól 17g-kg- jałowiec 0,3g/kg- pieprz 1g/kg- czosnek 0,5g/kg- grzyby suszone (leśne) ja dałem podgrzybki i prawdziwki (garść)- żelatyna ok. 3-4 małe łyżeczki- mąka pszenna pełnoziarnista ok 50g.- osłonki poliamidowe lub szynkowarMięsa kroimy w kostkę i peklujemy na sucho 48h. Następnie mielemy na sitku 3mm III z dzika, 6mm II z dzika i 10mm I wieprzowa. Mieszamy razem i dodajemy przyprawy oraz żelatynę i odrobinę wody.Grzyby tniemy na kawałki lub mielemy na sitku 10mm. Dodajemy do farszu i mieszamy.Napełniamy osłonki poliamidowe.Parzymy ok. 1h w wodzie o temperaturze ok 75 stopni.Studzimy w zimnej wodzie.Smacznegoponiedziałek, 03 października 2011, beiotpoleć znajomemu » śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisyMielonka z dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, soleniePolędwiczki z warchlakaPolędwica i szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z kaczkiDzika kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL Wood.nPisz blogzamów newsletter