Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu« Lunchmeat z
pieprzemAzotynowa
sól peklująca, a ... »Sało [Rosja]Sało
Składniki:-
słonina-
sól-
woda-
zioła i dodatki wg. uznania:
zieolony pieprz,
cebula,
koper, ...-
pieprz-
czosnek w ząbkach
Słonina gruba na ok 4-5cm, najlepiej z przerostami.
Słoninę pokroić w kostkę ze skórą. Włożyć do słoików. Włożyć dodatki czyli co kto lubi. Ja robię
słoninę na kolory.Na zielono dodaje
czosnek,
pieprz,
zioła prowansalskie, lub
czosnek niedźwiedzi.Na czerwono dodaję
paprykę słodką i ostrą,
czosnek,
pieprz.Można tworzyć dowolne kombinacje.Robimy zalewę 1 szklanka
soli + 4 szklanki
wody. Zalewamy tak aby
słonina była zakryta w całości ok 1-2 cm płynu.Następnie wstawiamy słoiki do garnka z
wodą i pasteryzujemy ok. 30min.Odstawiamy na co najmniej miesiąc w ciemne i chłodne miejsce. Im dłużej tym lepsza będzie.
Smacznegośroda, 29 września 2010, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter