Wykonanie


Idealny pomysł na natychmiastową przekąskę z
ciasta francuskiego. Doskonałe rozwiązanie na podanie smacznej zakąski gdy wpadną niezapowiedziani goście lub gdy po prostu mamy ochotę przekąsić coś dobrego, a mało pracochłonnego. Rogaliki świetnie smakują zarówno na ciepło jak i zimno.

opakowanie
ciasta francuskiego
kilka plasterków
szynki (można również użyć
boczek,
salami itp.)kilka plasterków
żółtego seramleko do posmarowania ciastaSchłodzone
ciasto francuskie kroimy w trójkąty (podstawa powinna
mieć ok. 14 cm a boki ok. 18 cm).Na środek każdego z nich wykładamy pokrojone na mniejsze kawałki
ser i
szynkę - zawijamy do góry jak rogaliki. Smarujemy wierzch
mlekiem.Rogaliki przekładamy na blat wyłożony pergaminem i pieczemy w temperaturze 180 stopni przez ok. 15-20 minut (do zrumienienia ciasta).Podajemy z dowolnymi sosami. Mi najbardziej smakują z
ketchupem i
sosem czosnkowym .



