ßßß
Lekka, letnia sałatka z truskawkami, mozzarellą i bazylią, na sałacie, polana sosem balsamicznym. Pełna smaków i kolorów!Połączanie truskawek z bazylią czy sosem z octu balsamicznego jest dość popularne i warte wypróbowania. Polecam truskawki w wersji bardziej wytrawnej :)2 porcjeSkładniki300 g truskawek125 g mozzarelli (1 kulka)8 liści sałaty masłowejok. 20 liści bazyliisos2 łyżeczki octu balsamicznego1 łyżeczka mioduszczypta solido posypaniaszczypta pieprzuWykonaniesałatę opłukać, osuszyć i porwać na mniejsze częścitruskawki umyć, osuszyć, odszypułkować i przekroić na pół, a większe owoce na ćwiartkimozzarellę pokroić na plastryskładniki sosu wymieszać na talerzach rozłożyć liście sałaty, a na nich mozzarellę, truskawki i bazylięcałość polać sosem i oprószyć niewielka ilością pieprzu
Opublikowano: 30 czerwca 2015Przepis własnyLubisz? :)Fotokulinarnie na facebookuZobacz także
Pizza Carbonara
Pizza Margherita
Sałatka z kapusty i pomidorów
Chili con carnePlease enable JavaScript to view the comments powered by Disqus. comments powered by Disqus