Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu«
Torty : na ...Sos
koperkowy »Bardzo prosty i szybki w przygotowaniu makowiec który smakuje wprost wybornie.Znika wprost expresowo.Przepis mam zapisany w swoim notatniku ale nie mam pojęcia skąd pochodzi...
Składniki:3 szkl
mąki pszennej25 dkg
masła3
żółtka2 płaskie łyżeczki
proszku do pieczenia3/4 szkl
cukru pudru1 opakowanie
cukru waniliowego1 puszka masy makowej1 puszka
brzoskwiń w syropieWykonanie:Mękę i
cukier puder przesiać na stolnicę,dodać
cukier waniliowy,
masło i posiekać dokładnie nożem.Dodajemy
żółtka i zagniatamy ciasto,dzielimy na 2 części.Pierwszą część ciasta wałkujemy i wykładamy nią blaszkę.Na cieście rozsmarowujemy masę
makową i układamy pokrojone
brzoskwinie.Drugą część ciata ścieramy na tarce o grubych oczkach.Całość pieczemy w 180 stopniach przez około 45 minut.Po wystudzeniu posypujemy
cukrem pudrem.
środa, 06 maja 2015, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter