Wykonanie
Czym dziś w kuchni pachnieBlog o smakach i aromatach wydobywajacych się z mojej kuchni.Znajda się tu przepisy zarówno bardziej pracochłonne jak i szybkie,proste w wykonaniu. Kontakt :
[email protected]Blog > Komentarze do wpisu« Tort wanna z bąbelkami
Torty : »Bardzo szybkie i łatwe w przygotowaniu ciasto a do tego wyśmienicie smakuje :)Dzięki połączeniu
maku i
śliwek ciasto nie jest zbyt zapychające i mdłe,
śliwki dodają mu lekkości,wilgotności i delikatnościPolecam ponieważ jest naprawdę warte waszej uwagi :)
Składniki na ciasto:25 dkg
mąki pszennej20 dkg
cukru pudru12 dkg
masła1
jajko1 szczypta
proszku do pieczeniaNa nadzienie: 1 puszka masy makowej60 dkg
śliwek ( umyć i wypestkować)Na kruszonkę:3 łyżki
masła3 łyżki
mąki pszennej2 łyżki ( czubate)
cukru kryształu1
cukier waniliowyPrzygotowujemy kruche ciasto:
Mąkę,
cukier i proszek przesiewamy ,dodajemy
masło i siekamy dokładnie za pomocą noża,następnie dodajemy
jajko i zagniatamy ciasto.Owijamy je folią do żywności i odkładamy na 1 godz do lodówki.Schłodzone ciasto rozwałkowujemy i wykładamy nim blaszkę ( wcześniej wykładamy ją papierem do pieczenia) Ciasto podpiekamy w nagrzanym piekarniku do 180°C przez 15 min.Na podpieczone ciasto wykładamy masę
makową,równo rozsmarowujemy i układamy na niej umyte,wypestkowane i pokrojone na pół
śliwki.Całość posypujemy kruszonką i pieczemy w 180°C przez 50min.Przygotowanie kruszonki: Wszystkie składniki zagniatamy ze sobą.
Smacznego :)wtorek, 14 października 2014, kozakownapoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackKomentarzeOstatnie wpisy" Creme brulee ..." Szyszki z ..." Sos ..."
Ciasteczka ..."
Torty ""
Torty "" Kotlety ...Reklama w internecie
Pisz blog
zamów newsletter