Wykonanie
Do ozdoby możesz polać je jakimś lukrem lub
cukrem pudrem.Potrzebujesz:250 g
mąki2-3 łyżeczki
proszku do pieczenia250 g bardzo miękkiego
masła250 g drobnego
cukru4
jajka1 łyżeczka
olejku cytrynowego2-3 łyżki
mleka do związania masyforemki do babeczek lub forma jak na zdjęciuSposób przygotowania:Rozgrzej piekarnik do 200 stopni. Wrzuć wszystkie składniki do miski poza
mlekiem do malaksera zaopatrzonego w nóż o dwóch ostrzach i mieszaj, aż się dokładnie połączą. Dodaj tyle
mleka żeby powstała masa o gładkiej konsystencji. Usuń nuż i przełóż łyżką porcyjki ciasta do foremek.Piecz babeczki 20 minut. Po upieczeniu wyłóż babeczki na 5 minut do wystygnięcia. Dla smaku rozpuść
czekoladę i polej nią babeczki praz podaj babeczki z
lodami.