Wykonanie
Blog > Komentarze do wpisu«
Polędwica z trawką
Kiełbasa kresowa na
soli »Szybki
boczekSkładniki:-
boczek wieprzowy ze skórą-
pieprz-
sos sojowy dobrej jakościSposób wykonania:Kupujemy
boczek. Tniemy na paski o szerokości około 8cm. Nacieramy
boczek sosem sojowym i
pieprzem. Wieszamy na haku na 30min.Wędzarnię rozgrzewamy do 50 stopni. Wieszamy
boczek. Suszymy go chwilę, aż obeschnie. Następnie wędzimy
boczki w temp. 50-60 stopni do momentu, aż osiągną ładny złoty kolor. Wtedy podnosimy temp. w wędzarni do 80-90 stopni i pieczemy
boczki do osiągnięcia wewnątrz 70-72 stopnie.Po około 3-4 godzinach mamy smakowity gorący boczuś, wyśmienity do konsumpcji na gorąco :-)Smacznegośroda, 23 września 2015, beiotpoleć znajomemu »
śledź komentarze (rss) »TrackBackOstatnie wpisy
Mielonka z
dziczyzny – ...Peklowanie zalewowePeklowanie suche, solenie
Polędwiczki z warchlaka
Polędwica i
szynka z jeleniaChlebek orkiszowy WiesławaMój prezent gwiazdkowy 2015Pasztet myśliwegoRosół z
kaczkiDzika
kaczka wędzona_________________________ ____________________________________________________ __________________________ Licznik gości ____________________________ On-
line: _________________________Smaczne Zdrowe Wyroby DomoweWypromuj również swoją stronę ____________________________________________________ __________________________ __________________________ __________________________ __________________________ Zdjęcia i teksty na tej stronie są mojego autorstwa i zabrania się ich kopiowania, powielania i wykorzystywania do celów komercyjnych bez mojej zgody!!! Wykorzystanie przepisów oraz instrukcji mojego autorstwa znajdujących się na tym blogu w celach komercyjnych wymaga zgody autora!!!design by SenTineL
Wood.nPisz blog
zamów newsletter